ארוחת ביניים - למה, כמה ואיך?

אחת ההפתעות הכי משמחות בתהליך ירידה במשקל ושינוי הרגלים, היא ההבנה שבשביל לרזות בצורה בריאה ומאוזנת לא צריך להיות רעבים.
נהפוך הוא!
שמירה על רמה נינוחה של שובע לאורך היום היא מפתח חשוב בהצלחת התהליך לאורך זמן.
 
דמיינו יום טיפוסי בו אתם אוכלים ארוחת בוקר וגם צהריים (נגיד באחת),
אבל אז הלחץ וה"טירוף" בעבודה שואבים אתכם עוד ועוד,
ואז מגיע אחר הצהריים ואתם ממהרים הביתה,
גם בבית יש הרבה מטלות..
הופ! הגיעה שעת הערב.
שש או שבע בערב, ואתם חשים בצורך לנשנש משהו...לאכול משהו...
אתם מבינים שלא אכלתם 5-6 שעות, ואז אתם מנשנשים/טורפים/אוכלים בלי הרבה תשומת לב ל: מה כמה, איך ומתי.
 
התופעה הזו מוכרת להרבה מאד אנשים!
מעין "לופ" שחוזר על עצמו שוב ושוב.
80% מהלקוחות שלי מבינים ויודעים,
שאם הם "סוגרים" את החור הזה בין הארוחות,
אם הם מקפידים על פער שעות סביר שאינו עובר את ה4 שעות , כל התזונה שלהם נראית אחרת!
הארוחות יותר מסודרות,
תחושות הרעב והשובע מתאזנות להפליא (אין "מורעב" ואין "מפוצץ")
הצורך במתוק יורד,
והכי חשוב ומשמח: המשקל יורד ויורד!
 
הכלל לארוחות הביניים הוא מאד פשוט:
  1. מאתרים את השעות בהן פער השעות גדול )למשל ארוחת בוקר ב7 וארוחת צהריים ב13, זהו פער שעות של 6 שעות.
  2. מחליטים על ארוחת ביניים בין הארוחות העיקריות. למשל בסביבות השעה 10 בבוקר, או ארבע אחר הצהריים.
  3. חושבים מראש על אפשרויות נוחות, זמינות וטעימות.
 
הסעיף האחרון הוא חשוב, מכיוון שכדי להתמיד לאורך זמן חשוב שלא נתקל בקשיים ומורכבויות כגון זמן הכנה, עמידות מחוץ למקרר, מרקם ועוד.
 
הפתרונות השכיחים הינם פירות, פרוסת לחם עם ממרח, קרקרים, פריכיות ועוד.
כדיאטנית קלינית זהו אתגר לא קטן לחשוב ולהציע פתרונות יצירתיים, טעימים ובריאים.
 
שפע האפשרויות שקיימות יכול להיות נוח ומפתה, אבל גם רווי במסרים סותרים.
 
ההמלצות שלי:
1.     מוצרים בסיסיים ופשוטים, רצוי היישר מהטבע. לדוגמא: פרי עם חופן אגוזים או שקדים.
2.     מאכלים שעברו עיבוד מינימלי, ויש בהם יתרון תזונתי, כמו חלבון, פחמימה מורכבת, שומן מזין ועוד. לדוגמא: פרוסת לחם מלא עם ממרח (כמו גבינה או ריבה או טחינה ודבש - שיוצרים אפקט של חלבה! ). דוגמא נוספת: יוגורט עם  גרנולה ו/או פרי.
3.     מאכלים מעובדים/אולטרה מעובדים. כל החטיפים המתוקים והמלוחים למינים מכילים סוכרים, שומנים ומלח בכמות גבוהה, וגם חומרי טעם וריח, מייצבים ועוד. ההמלצה במקרה הזה היא פשוט לבחור את הרע במיעוטו - מינימום רשימת רכיבים (למשל, בבמבה אין חומרי טעם וריח וכו), והכי חשוב - אריזה אישית- עד 30 גרם לחטיף. דוגמאות: שקיצ במבה 25 גרם, שורה שוקולד, חטיף שוקולד מיני, חטיף הפריכיות הטעימות ועוד.
 
הפתרונות הללו עושים חשק להמשיך ולהתמיד בתהליך, כי בחרתם נשנושים אהובים וגם יש הרבה אפשרויות גיוון. התוצאות מדהימות - שינוי משמעותי בהרגלי האכילה, ירידה במשקל ובהיקפים. 
 
 

עדי גודל סולומון

רח' ירח אב, מודיעין מכבים רעות

טל: 054-5588694

דוא"ל: adigodel@gmail.com

.