תינוקות, פעוטות וילדים נמצאים במשך שעות רבות במסגרות חינוכיות המספקות ארוחות לאורך היום.
משרד הבריאות יצר נהלים בחוברת בשם "לאכול ולגדול" על מנת לספק לילדים את הרכיבים הנדרשים, להימנע ממחסורים (למשל מחסור בחלבון, ברזל, סידן, B12 ועוד), לקדם תזונה נאותה, לרכוש הרגלי אכילה בריאים ולמנוע מחלות כרוניות כגון עששת שיניים, עודף משקל, השמנה וסוכרת.
ידוע כי כבר בגיל הרך קיימת חשיבות רבה להקניית הרגלי אכילה בריאים וחינוך לתזונה מקיימת.
לפיכך, יש הכרח לאמץ מדיניות שתבטיח אורח חיים פעיל ובריא.
ההנחיות מבוססות על ההמלצות התזונתיות בארה"ב והן נתמכות מדעית.
במסגרות החינוכיות יש להקפיד על תזונה בריאה, הכוללת מזונות התורמים
לבריאות טובה, לאיכות חיים ואף ליכולת ריכוז טובה יותר בילדים ומהווים חלק מהתזונה
המומלצת לאוכלוסייה.נמזונות אלו מהווים מקור טוב לסיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ללא
סוכר מוסף ומעט מלח.
ההנחיות מיועדות לכל המסגרות החינוכיות המספקות מזון במהלך שהות הילדים במסגרת
בין גיל 3 חודשים עד 5 שנים.
הן מתייחסות לגיוון התפריט, לאכילה מסודרת, מדגישות את חשיבות השתייה בכלל ושתיית מים בפרט, שמות דגש על אכילת ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים.
דגש מיוחד ניתן בנוהל זה לתפריט עשיר בברזל בארוחות הצהרים.
יש להבטיח, מעורבות ושיתוף של דיאטנית מוסמכת בקביעת ההרכב והגיוון של התפריטים
השבועיים בתפריט רגיל וכן בתפריטים מותאמים לצרכים מיוחדים, כמו גם בקביעת גודל המנות
המוגשות לפי גילאים במסגרות החינוכיות.
תזונה טבעונית לילדים מצריכה התייחסות תזונתית מקצועית מיוחדת.
לכן יש להתייעץ עם דיאטנית/תזונאית שתדריך ותלווה את המבשלות במסגרת החינוכית.
במסגרת עבודתי מול המסגרות החינוכיות אתן דגש על תפריט בריא, מזין על פי ההנחיות,
וכן אתאים את התפריט להעדפות ולצרכים של הגן.