לביבות עדשים כתומות (כ- 20 לביבות)
רעיון נפלא לארוחת ערב או בראנץ כיפי,
עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים, חומצה פולית, מגנזיום, סידן, זרחן ואשלגן.
כמות מומלצת: 5-6 לביבות ( תחליף ל-2 פרוסות לחם)
רכיבים:
חצי כוס עדשים כתומות (רצוי מונבטות)
1 בצל גדול
שני קישואים
שתי שיני שום כתושות
אפשרות - חופן פטרוזיליה או בצל ירוק, קצוצים.
1 ביצה
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
כוס וחצי מים רותחים
כפית מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ולהניח נייר אפייה על תבנית.
- קוצצים את הבצל ומטגנים עם כפית שמן כ-5 דקות (אם נחרך מעט ניתן להוסיף מעט מים)
- מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
- בינתיים משרים עם כוס מים רותחים את העדשים בקערה חסינת חום, כ-5 דקות להתרככות.
- מוסיפים את העדשים למחבת ומחממים 5 דקות נוספות.
- מגרדים קישוא בפומפיה, ומוסיפים לבצל ולעדשים. ממשיכים לטגן ולערבב 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הבצל הירוק או הפטרוזיליה לתערובת, מכבים את האש.
- מניחים לתערובת להתקרר מעט.
- מוסיפים ביצה, 2 כפות טחינה משומשום מלא.
- לוקחים כף מהתערובת ומניחים על נייר אפיה,
- מסדרים את הלביבות על נייר האפייה ואופים כ-25 דקות.
- ניתן להפוך ולאפות 10 דקות נוספות.
לרכישת חוברת מתכונים בשילוב תפריט יומי לחצי כאן