לכ - 30 יחידות קטנות
מצרכים:
- 1 מיכל (250 גרם) גבינת ריקוטה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 2 ביצים מופרדות
- 3/4 כוס קמח (105 גרם)
- 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
- 2 כפות (30 גרם) סוכר
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1 כפית תמצית/מחית וניל
הוראות הכנה:
- בקערה טורפים את הגבינה, חלב והחלמונים.
- מוסיפים את את תמצית/מחית הווניל ומערבבים היטב.
- לקערה נפרדת מנפים את הקמח ואבקת אפייה.
- מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הגבינה וטורפים.
- בקערה אחרת ובעזרת מזלג טורפים את החלבונים כדקה-שתיים ועד לקבלת קצף לבן ונוזלי.
- מוסיפים את החלבונים לתערובת וטורפים בעדינות עד להטמעה.
- מחממים מחבת כבדה (רצוי כזו כם ציפוי non stick) במשך כמה דקות ועד שהמחבת חמה מאוד, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ועל העוצמה הגבוהה ביותר.
בעזרת כף קפיצית קטנה של גלידה (קוטר של 4 ס"מ) או כף רגילה מניחים כ - 3-4 תלוליות של הבלילה במחבת במרווחים זו מזו (אין צורך לשמן).
מטגנים כדקה או שתיים ועד שהחלק העליון נראה יציב יותר ופחות מבריק, הופכים לצד השני ומטגנים דקה נוספת.
מגישים חם, רצוי בתוספת של תותים או כל פרי טרי אחר, סירופ מייפל, גבינה, יוגורט וכד'.
מבוסס על מתכון של נייג'לה לוסון.
המתכון באדיבות חן שוקרון - "מתוקים שלי"