מאפינס ירקות

מאפינס ירקות 12 יחידות.
 
ליחידה: 
1/2 מנת חלבון.
 
חומרים:
1/2 שקית (400 גרם) ירקות קפואים (ברוקולי, כרובית, תרד או לקט)
3 בצלים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל
1 גביע גבינה לבנה או קוטג'  5% שומן
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
1 כף קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
תבנית מאפינס עם 12 שקעים , משומנת
 
אופן ההכנה: 
  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
     
  • מחממים במיקרוגל את הירקות הקפואים למשך 5 דקות.
     
  • חותכים אם יש צורך תפרחות גדולות.
     
  • מחממים במחבת שמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. ניתן להוסיף 1-2 כפות מים במהלך הטיגון.
     
  • מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב.
     
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים 2-3 דקות.
     
  • מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
     
  • מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים.
     
  • יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס ואופים 25-30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.
 

עדי גודל סולומון

רח' ירח אב, מודיעין מכבים רעות

טל: 054-5588694

דוא"ל: adigodel@gmail.com

.