רכיבים:

100 גרם חמאה רכה
100 גרם רסק תפוחים
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
גרידה מ-2 לימונים
יוגורט 3% או שמנת חמוצה 9-15% שומן
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קמח לבן 
שקית אבקת אפיה
מיץ מ-2 לימונים+ 1/4 כוס סוכר
 
אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל-175 מעלות
מקציפים חמאה + סוכר כ-5 דקות.
מוסיפים את רסק התפוחים
מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה ומקציפים כל אחת עד שמוטמעת היטב.
מוסיפים גרידת לימון ויוגורט או שמנת.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה - מערבבים קלות להטמעה (מוציאים את המקצף ועם מרית מנקים את הדפנות ומערבבים את הכל יחד).
מכניסים לתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק (עם נייר אפיה).
אופים כ-50 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
מיד כשמוציאים מהתנור מחוררים את העוגה עם קיסם ויוצקים עליה סירופ ממיץ לימון + סוכר.

מצננים לפני ההגשה.

בתאבון

*המתכון בהשראת מיקה אלמגור אנטונובסקי - תודה

לרכישת חוברת מתכונים בשילוב תפריט יומי לחצי כאן

עוגת לימון 

 

עדי גודל סולומון

רח' ירח אב, מודיעין מכבים רעות

טל: 054-5588694

דוא"ל: adigodel@gmail.com

.