לבצק:
3/4 כוס קמח מלא תופח + 1 כוס קמח רגיל תופח
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3%
1/2 כפית מלח
לרוטב:
1 קופסא (400 גרם) עגבניות מרוסקות
כפית שמן זית
קמצוץ מלח גס
1/4 כפית סוכר
אורגנו/בזיליקום - אפשרות
לתוספות:
גבינת מצורלה מגוררת (כ 100 גרם)
תוספות לפי הטעם: זיתים, תירס, עגבניות, פלפלים, פטריות...
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה לשים את הקמח, היוגורט והמלח רק עד שנוצר בצק אחיד (5 דקות לפחות)
- מערבבים את חומרי הרוטב
- מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית. מורחים מעל את הרוטב. מפזרים מעל את המוצרלה והתוספות
- אופים 8-10 דקות במדף התחתון בתנור , עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.
בתאבון!!